divendres, 2 d’octubre del 2009

Timbal d' escalivada i formatge de cabra

Aquest estiu he tingut ocasió de disfrutar d' uns pebrots i albergínies de cine, la Sra. Maria, que és on també comprem els tomàquets de color de rosa, i els ous, he de dir que té uns productes de qualitat excepcional.

Com que volia aprofitar l' època d' aquestes verdures i hortalisses hem estat quasi tot l' estiu menjant escalivada i amanida de tomàquet, però era tan bo, tot plegat, que valia la pena repetir, i repetir.

L' últim dia abans de reincorporar-nos a la feina, vàrem fer un sopar de comiat de les vacances i de benvinguda a la rutina i a la feina. Va ser una mica de pica-pica d' aquí i d' allà, però de primer em va fer gràcia fer uns timbals d' escalivada i formatge de cabra en porcions individuals, per sortir una mica de la típica escalivada sense més.

És un entrant senzill però molt gustós, ja que el formatge de cabra potencia el sabor de les verdures. Una combinació de gustos deliciosa!




Ingredients:


2 pebrots
1 albergínia grossa
llesques de pa (jo vaig fer servir pa de motlle)
formatge de cabra (vaig fer-ne servir un que ja ve tallat en porcions individuals, no recordo ben bé la marca però crec que era President)
tomàquets de penjar (per mi els únics que suquen bé el pa)
oli
sal Maldon
caramel de vinagre de mòdena per decorar

Com es prepara:

1- Escalivem els pebrots i l' alberginia al forn, prèviament untades amb una mica d' oli. Quan són cuites les emboliquem de seguida amb paper de diari. Quan l' escalivada sigui freda la pelem, i la tallem a tires primes, la reservem.
2- En una safata i amb l' ajuda d' un aro (jo en vaig fer servir un de 7cm de diàmetre) fem les porcions individuals amb les llesques de pa. I les torrem una mica al forn d' una banda i de l' altra.
3- Un cop torrades les suquem amb oli i tomàquet. Afegim les tires d' escalivada i posem una mica de sal Maldon, no gaire.
4- Tot seguit posem una rodanxa de formatge de cabra i ho gratinem al forn, vigilant que no se'ns torri, n' hi ha prou amb què es desfaci una mica el formatge, ho decorem amb una mica de caramel de vinagre, i ja està llest per servir.

Espero que us agradi!

9 comentaris:

Su ha dit...

Sois los magos de la escalivada en tu tierra!! Me encanta.
Bien el veranillo???

Vanesuky ha dit...

Te quedó una tapilla de escándalo!

Un besino y feliz finde!

Vanesuky.

josep ha dit...

M'encanta aquest timbal. Tant per l'aspecte (sensacional) com pel gust (ha de ser meravellós). Sens dubte el tastarem. Una abraçada

Mercè ha dit...

Beth, aquest timbal té una pinta impressionant amb el formatge desfet pel damunt! ummmmm!! :)
Petons!

La Taula d'en Bernat ha dit...

M'encanta l'escalivada i aquest timbal amb formatge de cabra té una pinta fabulosa.
I la presentació de la truita de patates, me l'apunto.
Felicitats per aquestes presentacions tan suggerents!

Salutacions!

Gemma ha dit...

Un esntrant excel·lent, la combinació del formatge de cabra amb l'escalivada és senzillament delicicós.

La Llibreta Viatgera ha dit...

Su, la escalivada es perfecta para tenerla en la nevera e ir utilizando sobre la marcha!

Vanesuky, presentada en porciones la verdad es que va muy bien, tanto para comer como para presentarlo!

Josep, és un mossec d' allò més bo i vistós, i fàcil de fer!

Mercè, jo no sóc gaire de formatges, i mira que el de cabra tot i el gust fort que té m' encanta, combinat amb el pebrot i l' albergínia està boníssim!

Anna, de vegades les coses més senzilles són les que donen més joc!

Gemma, i l' escalivada si les verdures son de qualitat, queda tan bona que no em cansaria de menjar-ne!

Un petó! Beth

Fem un mos ha dit...

L`escalivada es boníssima i el formatge de cabre deliciós, la recepta senzilla i mol bona, me pres la llibertat de posar-te als blocs que llegeixo, salutacions

girls ha dit...

No està malament! Em va agradar molt.