dimecres, 16 de setembre de 2009

Truita de patates ben plegada

M' encanta la truita de patates, i de vegades me'n faig per sopar en versió reduïda, i com més m' agrada és així, ben plegada.

La idea va ser del meu marit. No és gaire de posar-se a la cuina, però el tema ous he de dir que el domina i força. Els millors ous ferrats per mi són els que fa ell, i un dia em va sorprendre amb aquesta curiosa truita de patates plegada...















TRUITA DE PATATES I CEBA PLEGADA

Ingredients:

2 ous

1 patata mitjana o dues de petites
1/2 ceba

oli

sal


Com es prepara:

1- Pelem i tallem les patates i la ceba en trossets petits

2- Posem oli a escalfar en una paella i fregim les patates i la ceba amb una mica de sal, a foc viu, quan són una mica daurades abaixem el foc, i les retirem quan ja són toves.

3- En un bol batem els ous i tot seguit i afegim les patates i la ceba escorregudes, i ho barregem bé.

4- En una paella (que jo tinc nomes per fer truites) posem un fil d' oli a escalfar i quan és calenta hi afegim la barreja de patates, ceba i ou, deixem que es cogui una mica i la dobleguem amb compte, com si féssim una truita a la francesa, vigilant que no se'ns trenqui. I la dobleguem una altra vegada, de manera que haurem fet dos plecs. La deixem coure una mica més (a mi m' agrada que sigui una mica sucosa, sense ser crua del tot) i ja està llesta per menjar.


Casi que us diria que plegada la trobo molt més bona que la rodona tradicional ;)


Espero que us agradi!


12 comentaris:

starbase ha dit...

Plegada millor?

té sentit, augmentes la superfície de truita, per tant si t'agrada el sabor de l'ou 'torrat' de la superfície segur que t'agrada més que la tradicional.

Té molt bona pinta.

Marta ha dit...

Ostes fa temps que no em menjo una truita de patates!!1 I plegada me la menjaria ara mateix!
A vegades les coses sencilles són les més bones...
Ptnts

illetapitita ha dit...

Ostres quina pinta així plegadeta!
M'has fet venir ganes de menjar truita de patates!
Una abraçada!

josep ha dit...

M'agrada i molt la truita de patates, però sempre l'he menjada "sense plegar". De totes maneres, aquesta fa molt bona fila, s'haurà de provar.
Una abraçada

Mercè ha dit...

Beth, aquesta truita plegada té mooooooolt bona pinta! A la propera que en faci ho provaré així, a veure si m'agrada més. :) (Jo, com tu, m'agrada sucosa).
Petons!

xocolata ha dit...

Quina idea més bona, és com una truita a la francesa amb sorpresa!.
Mònica

Gemma ha dit...

El teu marit té molt bones idees, je je je... és un mix entre la truita de patates i la truita a la francesa que ha de quedar molt bona!

Su ha dit...

Jaja que bueno! anda mandáme una para mi fotográfo qeu le tengo que tneer bien contento!!

Miss Nono ha dit...

Beth, definitivament, em declaro fan de les teves truites!
Això s'ha de tastar ;)
petó!

manel ha dit...

bona idea, això deu ser cuina de fusió hispanofrancesa, oi?

RUBEN ha dit...

un roller de truita de patates!!! Boníssim!! M'encanta la truita de patates i amb ceba (per suposat)!!
Una abraçada

La Llibreta Viatgera ha dit...

Starbase, queda boníssima, de dintre crueta i de fora amb l' ou torradet com molt bé dius...

Marta, crec que la truita és dels meus plats preferits, però costa molt trobar-ne de ben fetes...això si, la de les mares i les àvies sempre són bones ;)

Illeta, jo en menjaria cada dia de truita de patates

Josep, sembla impossible però plegada té un altre gust...

Mercè, les truites si són una mica sucoses són molt més bones!!

Xocolata, seria un nom ben xulo, Truita a la Francesa amb sorpresa...

Gemma, reconec que la idea va ser d' ell i em va sorprendre molt pq a part de molt bona és ben original!

Su, creo q tu fotógrafo no se puede quejar con la pedazo de cocinera que tiene en casa, creo que lo tienes más que contento!

Miss Nono, aiii moltes gràcies, a veure si trobo temps i faig el pastís de truita q tant els hi agrada als de casa, i el penjo ben aviat al bloc!

Manel, cuina fusió, es veu que està molt de moda això ara!!

Ruben, molt bo això del roller, no se m' havia pas acudit!! La truita sempre amb ceba ;)

Un petó! Beth