dilluns, 5 d’octubre de 2009

Ceps de tardor amb pasta fresca

Tot i les ganes que en tinc sembla que la tardor no acaba d' arribar. És una estació que convida a recollir-se, a descansar, però que de manera misteriosa, al menys a mi, em carrega d' energia, de ganes d' emprendre nous projectes, és com un inici d' any avançat.

La meva sogra aquest estiu em va fer un regal amb una flaire de tardor irresistible, uns ceps dessecats però alhora majestuosos que per si sols eren protagonistes de qualsevol "acompanyament".

En aquesta ocasió vaig fer aquesta recepta de pasta tal i com em va explicar la meva sogra per un dinar informal amb els amics de la colla. Va ser tot un èxit!








PASTA FRESCA AMB SALSA DE CEPS

Ingredients:

500 gr de tallarines fresques
1 ampolleta de crema de llet
1 ceba
un bon grapat de ceps dessecats
mantega
oli
sal
pebre
parmesà

Com es prepara:


1- En un pot poseu aigua a escalfar abans que arrenqui el bull posem els ceps tallats a trossets, i quan arrenqui el bull apaguem el foc, ho deixem infusionar.

2- En una paella posem una mica de mantega i un raig d' oli i enrossim la ceba tallada ben fina

3-Colem amb molta cura els ceps per evitar que tinguin terra, jo ho faig amb un drap de cuina de cotó ben net), reservem aquest brou de bolets.

3- Afegim els bolets a la ceba i ho saltegem bé, salpebrem. Seguidament afegim la crema de llet, deixem que espessi una mica, i afegim una mica del suc dels bolets que teníem reservat.

4- Just abans de servir, posem abundant aigua a bullir i la resta del suc dels bolets amb un raig d' oli i sal. Quan arrenqui el bull afegim la pasta i la coem seguint les instruccions del fabricant (la pasta fresca segons el tipus que sigui amb 2-4 minuts ja està cuita).

5- En un bol, posarem la pasta i la salsa de ceps. Podem afegir parmesà al gust. S' ha de menjar de seguida. És un plat pràctic de fer quan tenim convidats, ja que podem tenir la salsa feta amb antelació i bullir la pasta just al moment de seure a taula, tot fent els aperitius.

Espero que us agradi!

12 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Els ceps son un regal de la natura. tu els has cuinat d'una manera deliciosa!!! Ens encanta la pasta amb bolets. Nosaltres també estem ansiosos de tardor. un petó enorme.

la vella carmanyola ha dit...

Els ceps a casa com més ens agraden es amb la pasta!! excel.lent plat amb tots els sentits!!

Records

Maria Jose-Dit i Fet ha dit...

Quina bona mescla d´ingredients...amb la gana que tinc ara mateix em tiraria sobre aquest plat de pasta tan deliciós!!! petonets

fem un mos ha dit...

Ceps amb pasta una combinació deliciosa, i que no esta bo amb els ceps.
Una abrasada

Gemma ha dit...

La teva sogra et va fer un regal deliciós i de luxe! Amb pasta i amb arròs, els ceps queden meravellosament bé.

illetapitita ha dit...

HAs fet una recepta de les que més m'aagraden!
Els ceps són una delícia, m'encanten i quan en tinc els saborejo moltíssim!
Una abraçada!

El cullerot Festuc ha dit...

Quina sogra tan maca que tens!!!! Aquest plat a casa ens encantaria!!!
A mi tb m'encanta la tardor... :)
Petunets,
Eva.

josep ha dit...

A mi la tardor m'encanta, es l'època de l'any en que em sento millor, i si a més em puc cruspir un plat de pasta fresca amb ceps com aquesta meravella que has fet, oli en un llum. Una abraçada

StHilari ha dit...

quina sort que tenim de tenir unes sogres tan generoses i tan experimentades a la cuina!.... i quina casualitat que tots dos haguem recorregut a elles per al nostre últim post ...
per cert aquesta pasta té un aspecte increïble...i una presentació exquisida... Felicitats, a tu i a la teva sogra!
una abraçada

Martí ha dit...

Senzill però infalible. Els bolets son la meva perdició i que s'apartin les criatures davant d'un majestuós carpaccio de ceps o uns ceps saltats, senzill però bestial!

M'estàs fent obrir la gana


petons

Mercè ha dit...

Beth, com us cuida la sogra! :)
I aquest plat de pasta... de luxe!
Petons!

La Llibreta Viatgera ha dit...

Vermells! la pasta o l' arròs combina de meravella amb els bolets! Esperem que la tardor no es faci pregar gaire més!!

La vella carmanyola, és boníssim, però el que més m' agrada és la senzillesa del plat!

Maria José, doncs anima't a fer-lo que és ben fàcil!

Fem un mos, ja téns raó ja, els ceps són bons amb qualsevol cosa!

Gemma, i tant que és un bon regal, pq es paguen a preu d' or!

Illeta, també és una de les meves receptes preferides!

Eva, doncs si, sempre que van a buscar bolets ens en donen, i s' agraeix, pq estan prohibitius els preus! Realment és una recepta molt bona, si la fas ja em diràs el què!

Josep, tothom pensa amb la tardor com una estació melancòlica en canvi a mi em posa les piles!!

St Hilari, moltes gràcies i benvingut! Si, sort de les sogres ;)

Martí, un plat per improvisar quan es vol quedar bé amb uns convidats sorpresa! I el carpaccio de ceps, "manjar de dioses"!

Mercè, ja ho pots ben dir, val un imperi! A ella li surt boníssim aquest plat!

Un petó! Beth