dissabte, 14 de febrer del 2009

Una mica de color

He decidit portar aquest pastís a casa els meus sogres, la intenció era fer una coca de llimona, però en vista de l' avorriment cromàtic del bloc i per donar-hi una mica de "vidilla" (de sobte m' he adonat de la misteriosa fixació que tinc pels grocs i ocres en totes les seves variants) m' he decantat per aquest clàssic entre els clàssics.

La recepta me la va passar la meva amiga Anna fa no sé quants anys i l' he fet un munt de vegades, en tinc diferents fotos, però avui l' elaboració, la presentació i la foto és exclusiva per la Llibreta Viatgera.












PASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE FRUITS VERMELLS

Ingredients:


Per la massa:

1 terrina de formatge Philadelphia

3 ous

2 iogurts naturals s/ sucre

3 cullerades soperes de sucre
2 cullerades soperes Maizena


Per la base:

1/2 paquet de Galetes Maria

mantega líquida


Cobertura:

melmelada de fruits vermells


Per decorar:

maduixes, gerds, maduixetes de bosc, unes fulles de menta o alguna peça de xocolata


Com es prepara:


1- Triturem les galetes amb la picadora, i les barregem amb la mantega desfeta, fins obtenir una massa homogènia i una mica compacta, la disposem al motlle on farem el pastís, cobrim bé tota la superfície, i ho reservem al congelador.


2- En un bol, posem el sucre, la maizena, els iogurts, els rovells d' ou i el formatge, i ho triturem amb el Turmix.


3- Muntem les clares a punt de neu i les incorporem amb suavitat a la preparació anterior, quan ho tenim ben barrejat ho aboquem al motlle que teníem al congelador.


4- Preescalfem el forn només la part de baix i posem el pastís durant uns 40 min, els ultims 10 min, aprox, posem el gratinador, i ho vigilem constantment fins que agafi una mica de color, ho punxem amb un escuradents per assegurar-nos que és cuit, el deixem refredar.

5- Un cop fred, el desmotllem i el cobrim amb la melmelada de fruits vermells, el posem a la nevera un mínim de 4 hores abans de consumir.

Abans de servir-lo el decorem amb unes maduixetes de bosc, gerds, o maduixes i unes fulles de menta, també s' hi pot posar alguna peça de xocolata.
Nota: aquest pastís és ideal per prepara d' un dia per l' altre.

Espero que us agradi!


6 comentaris:

Glòria ha dit...

Els pastissos de formatge, com els de poma, crec que són d'aquells que tothom ha de fer un dia o altre, en fa, perquè són un clàssic a la cuina. Aquest teu t'ha quedat preciós, tan ben decorat. Només una coseta, suposo que la Maizena la barreges amb el sucre, els ioghourts, els rovells i el formatge, oi?.

Fins aviat

La Llibreta Viatgera ha dit...

Glòria, a casa els hi encanta aquest pastís. Ja he rectificat la recepta per incloure la maizena ;), la veritat és q aquesta és molt, molt fàcil de fer, és fa d' un dia per l' altra, és molt pràctic per fer-lo amb antelació!!

La cuina vermella ha dit...

Està genial decorada, els colors càlids són tan bonics i més si estan sobre d'un pastís.
petons.

Gemma ha dit...

Noia, aquest cop la decoració t'ha quedat d'autèntic luxe, els teus sogres deuen haver flipat!
I els pastissos de formatge sempre triomfen, hi ha algú a qui no li agradin???

Mercè ha dit...

Beth, aquest pastís fa moooooolta patxoca!! I que bo que deu ser!! Com cuides als sogres, eh?! ;)

La Llibreta Viatgera ha dit...

Parella, si la veritat és q feia falta una mica de color al bloc!

Gemma, sempre estan contents quan els hi porto postres...confesso que a mi els pastissos no m' agraden, ni de formatge ni de res...

Mercè, és un pastís molt agraït, pq amb poc quedes molt bé i la presentació és superfàcil..., els sogres s' ho mereixen!!

Un petó!!

Beth