dimecres, 11 de febrer de 2009

Pasta, pasta!!

M' encanta la pasta, i m' encanta sobretot fer les salses que l' acompanyen, avui per variar una mica de les típiques salses, carbonara, pomodoro, bolognesa o pesto, m' ha vingut molt de gust fer una salsa amb nous, he comprat els ingredients sobre la marxa, i després he fullejat la recepta que recordava haver vist per casa.

Pensant-hi bé, potser he fet les coses en l' ordre invers, el més normal, és mirar primer la recepta, i després comprar el que fa falta. Però bé, el cas es que de vegades arriscar-se també té la seva gràcia, sobretot a la cuina...

uff...per sort no m' ha faltat res quan m' he posat mans a la feina...menys mal ;)








TAGLIATELLE AMB SALSA DE NOUS I PARMESÀ

Ingredients:

(no poso les mides, perquè ho he fet a ull)

1 bossa de pasta fresca (parpadelle, tagliatelle, penne rigate)

un bon grapat de nous ja pelades
parmesà en pols
1 llesca de pa integral sense crosta

llet

crema de llet

sal

oli

pebre

Opcional: 1 gra d' all, julivert o cibolet picat

Com es prepara:

1- Torrem les nous en una paella fins que agafen color, (també es poden torrar al forn) i les deixem refredar

2- Remullem la llesca de pa integral amb llet

3- Posem l' aigua, per coure la pasta, a bullir.

4- Mentre esperem que bulli fem la salsa.

5- En un vas de Turmix, triturem les nous, el parmesà, la llesca de pa sense crosta remullada, un bon raig d' oli, sal, pebre, i si volem el gra d' all.

6- Hi afegim crema de llet, i una mica de llet, fins obtenir la textura que més ens agradi.

7- Colem la pasta i la posem en un bol, i aboquem la salsa pel damunt, remenem bé.

8- En un plat, posem la pasta, i pel damunt hi posem una mica de parmesà, pebre acabat de moldre, i un bon raig d' oli.


Podem donar-hi un toc de color amb una mica de julivert o cibolet picat. Jo hi he posat unes nous picades ben fines.

El que més m' agrada d' aquest plat, és que la salsa no necessita cocció, així que és molt ràpid de fer, ja que mentre bull la pasta, es fa la salsa, i amb 10 min tenim un plat ben bo, ràpid i fàcil.

Espero que us agradi!




7 comentaris:

Gemma ha dit...

Mmmm... quina salseta més bona! Nous i parmesà lliguen a la perfecció! Je je je, jo també penso que el millor de la pasta són les salses que l'acompanyen :)

Mercè ha dit...

Beth, una salsa ben original! No l'he provat mai la combinació de nous i parmesà! Gràcies per la idea! :)

El cullerot Festuc ha dit...

Aissss...sóc alèrgica a les nous...així que aquesta salsa no és per mi!!! jeje!!! Peró ja espero les pròximes!!!
Petunets,
Eva.

La Llibreta Viatgera ha dit...

Gemma, si la veritat és que a mi m' agrada molt la combinació! Sense la salses seria una mica aburrida la pasta...

Mercè el millor de la salsa, és q és fàcil i rapida!!

Eva, ostres quina llàstima, pq es ben bona aquesta salseta, potser podries provar-ho amb una altra fruita seca, potser amb pinyons, el q passa es que et sortiria una mica cara la salseta :)!

Un petó!

Beth

La cuina vermella ha dit...

ai, Beth quina delícia de salsa! la pasta em perd però més em perden les salse, eh?!
Petons!

Glòria ha dit...

Beth,

M'apunto aquesta salsa per a la propera vegada que faci pasta fresca. A nosaltres ens agrada la que està feta amb espinacs, i crec que hi anirà molt bé!.

Fins aviat

La Llibreta Viatgera ha dit...

Parella, aquesta salsa és boníssima, amb una amanida al davant, és menú complet!!

Glòria, mmhhh amb la pasta d' espinacs segur que queda boníssim, i amb pasta farcida també, ja em diràs si us ha agradat!

Un petó!

Beth