dimecres, 18 de febrer de 2009

De sobte, amanida!

Per avui, ens venia de gust arròs, o millor dit, després de la verdura del dilluns, i la pasta del dimarts, dimecres tocava arròs, en principi havia de ser un arròs senzill, per acompanyar, però ens vàrem anar animant, i animant i de sobte aquesta amanida d' aquelles de quedar bé. Així que el que havia de ser un arròs sense més, s' ha convertit en un senyor primer plat.

D' aquells que m' agraden a mi fàcil, ràpid i boníssim. Els que dinem cada dia de tupper no hem de renunciar a menjar bé!!











AMANIDA TÈBIA D' ARRÒS I MOLT MÉS

Ingredients:

125 grs. arròs basmati

barreja de brots tendres (rúcula, canonges, espinacs, fulla de roure)
panses

gambes

1 llauna de tonyina (jo sempre la compro amb oli d' oliva)

olives

blat de moro
Reducció de vinagre balsàmic

oli


Com es prepara:


1- Bullim l' arròs, la cocció de l' arròs basmati, és més curta que l' arròs bomba, amb 10 minuts ja està llest. Un cop cuit, el refredem amb aigua freda i el reservem.


2- En un bol, posem, la tonyina, el blat de moro, les panses, i les fulles d' enciam, i l' arròs


3- En una paella marquem les gambes, lleugerament salpebrades.

4- Al moment de servir, posem les gambes, l' oli i el caramel de vinagre balsàmic. I ja està llesta per menjar.


Espero que us agradi!


6 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

les amanides de basmati em xiflen, a més hi combina tot, com aquesta genial amanida que us heu anat 'inventant' sobre la marxa. Boníssima, segur.

Glòria ha dit...

Bona amanida per al tupper i bona amanida tèbia si es pot menjar a casa immediatament després de passar les gambes per la paella!.

Fins aviat

El cullerot Festuc ha dit...

L'amanida d'arròs és un clàssic que mai falla!!! Jo la reducció de balsàmic també el poso a tot arreu...queda amb un toc genial!!!
Petunets,
Eva.

Cuinetes ha dit...

És una amanida súper complerta i equilibrada! Bona elecció pel dimecres ;-) ! I la reducció de vinagre de Mòdena genial! M'encanta!

Maria Jose ha dit...

Que bona aquesta amanida, a mi m´agraden amb bojeria...

La Llibreta Viatgera ha dit...

Parella, fàcil, ràpida i bona, el millor, que va ser inesperada!

Glòria, a temperatura ambient és bona, però acabada de fer era boníssima!!

Eva, la reducció és genial, queda bé amb tot, tinc pendent de provar-la amb una crema de carbassa que faré pel menú del meu cumple el dia 8 ...i el teu és el dia 7 ;)Amb el contrast del dolç de la carbassa i les virutes de foie crec que lligarà força, si em deixes agafaré prestats un dels teus aperitius per arrodonir el menú!

Cuinetes, tot i completa no va faltar una mica de carn de segon, és que som de vida a casa...sort que l' amanida portava enciam, per allò de compensar...

Maria José, al ser tèbia ara a l' hivern bé més de gust, sinó les no em ve gaire de gust, una amanida molt freda...

Un petó!
Beth