diumenge, 8 de febrer del 2009

HEMC 30 MANZANA - Matí de Diumenge

Al meu germà li encanten els pastissos, els dolços, els salats, en fi, li apassiona menjar, i avui li he preparat un Pastís de Poma, un dels seus postres preferits.

Aquesta recepta no sé d' on ha sortit, el cas és que la tenia dins la meva Llibreta de receptes, i m' ha semblat ideal per fer-la aquest matí, ja que tenia tots els ingredients, i a més és molt senzilla de fer. He variat alguna coseta de l' original, però crec que el resultat serà bo.




Gràcies a la proposta de La Cuina Vermella, he decidit participar amb aquesta recepta al HEMC 30, del mes de febrer, dedicat a la poma, i organitzat per la Vanesa Sierra de Mis Deseos más dulces.



PASTÍS DE POMA


Ingredients:

5 pomes
50 gr de mantega desfeta
100 gr de farina
150 gr de sucre integral (la original era amb sucre blanc)
2 ous
1/2 sobre de llevat Royal (no n' he posat, perquè he utilitzat farina de força)

Opcional: canyella

Com es prepara:

1- En un bol barregem els ous, el sucre i la mantega, amb unes barilles remenen fins a obtenir una massa ben fina.

2- Seguidament, hi afegim ben a poc a poc, la farina.

3- Ratllem 4 pomes, una la reservem per guarnir, i les afegim a la massa, remenem bé fins obtenir una massa ben lligada i homogènia.

4- Untem un motlle amb una mica de mantega i aboquem la massa.

5- Tallem la poma restant en mitges llunes per decorar, i posem pel damunt una barreja de sucre integral i canyella.

6- Ho posem al forn durant uns 40-45 min, a uns 180º. Abans de treure'l el punxem amb un escuradents per assegurar-nos que és ben cuit.

Espero que us agradi!

9 comentaris:

Gemma ha dit...

Caram, quin germà més mimat que tens... :)
Un nous pastís de poma per provar. Fa temps comentàvem entre nosaltres que hi ha tants pastissos de poma diferents, que en podríem fer un de nou cada setmana i no acabaríem amb totes les receptes!
Aquest teu té un aspecte sensacional!

Mercè ha dit...

Beth, felicitats per aquest pastís! Estic segura que li haurà encantat al teu germà! :)
Per cert, quan dius mantega desfeta, vols dir líquida o de textura pomada?

El cullerot Festuc ha dit...

Els pastissos de poma són un èxit assegurat!!! Aquest fa molt bona pinta Beth!!!
Ostres, el teu germà deu estar fet un home, no??? Tinc la imatge de petit...Quina gràcia!!!! :)
Petunets,
Eva.

La Llibreta Viatgera ha dit...

Gemma, és q és molt, molt llaminer, no t' enganyo si et dic q es va menjar després de dinar, casi la meitat del pastís.

Abans de fer aquest pastís, potser vaig consultar 3 o 4 receptes q tenia per casa, aquest és ràpid de fer, pq no s' ha de fer la massa prèviament, la veritat és q a casa va agradar molt, i la canyella pel damunt penso que hi va anar molt bé amb la poma, la recepta original no en portava.

Mercè, jo la mantega la vaig posar una estona al microones, fins q va quedar amb un a textura líquida ja que sinó per barrejar-ho amb els sucre i els ous no aniria bé.

Eva, si el veiessis ara, no el coneixeries el Pep, és tot un home, en farà 26 el diumenge, 26!!! quan hi penso no m' ho puc creure.....

La cuina vermella ha dit...

Beth, perquè no participes al HEMC, aquest mes va sobre la poma!!! i amb el teu pastís segur que triomfes!

La Llibreta Viatgera ha dit...

Ei parella! fet! Ja he deixat el meu comentari al HEMC, gràcies per la idea, quina emoció és la meva primera participació!!

Beth

No tot són postres ha dit...

Hola Beth, molt mimadet aquest germà! jo també vull ser germana teva perquè m'obsequiis amn "regals " com aquest!!!!
Esplèndid, de veritat
PTNTS
Dolça

El Secretario ha dit...

Hola Beth.

Pues una tarta de manzana que se sale de lo habitual y que se ve estupenda así, con la manzana ralladita.

Ha de quedar un sabor muy fino y agradable.


Saludos y buen provecho.

La Llibreta Viatgera ha dit...

Dolça, si, com que és el petit ja se sap...se'm comença a acumular la feina, des de que tinc el bloc m' estan sortint molts "germans" jeje!!

Doncs jo ni el vaig tastar, no m' agrada el dolç...

Un petó!

Secretario, receta facil donde las haya, y rica supongo....

Un saludo!

Beth