dijous, 26 de febrer del 2009

Coca de llimona

És d' aquelles postres que no necessita presentació, et lleves un dissabte al matí, i amb un iogurt, 3 ous, farina, sucre i llevat ja la tens llesta, és tan ràpida de fer, que fins i tot si som matiners, la podem degustar amb una bona tassa de cafè amb llet o xocolata calenta, si podem esperar a que sigui cuita i es refredi una miqueta.

A mi m' agrada posar-hi la pell de la llimona tallada ben petita o xocolata esmicolada, també admet fruits secs, com panses o nous, aquesta és la clàssica de llimona, i la vaig fer dissabte per portar-la de postres a casa els meus sogres.










COCA DE LLIMONA


Ingredients:

1 iogurt, pot ser natural sense sucre o de llimona
3 ous
amb el mateix envàs del iogurt
1 mesura d' oli
2 mesures de sucre
3 mesures de farina
2 llimones (el suc)
tires de pell de llimona tallades a trossets ben petits
1 sobre de llevat Royal
sucre fi per decorar
pell de llimona i alguna rodanxa per decorar

Opcional:
panses i nous (si la volem farcir de fruits secs)
xocolata trossejada (si la volem fer de xocolata farem servir iogurt natural, i no posarem el suc de la llimona, ni la pell)
pinyons per decorar


Com es prepara:

1- Preescalfem el forn a uns 180-200ºC a dalt i abaix

2- En un bol, posem tots els ingredients, el ous, el iogurt, la mesura d' oli, les dues mesures de sucre i les tres de farina, el sobre de llevat, el suc de les dues llimones, i una mica de la pell de la llimona tallada ben fina. Amb l' ajuda d' unes barilles ho treballem fins obtenir una massa ben fina, homogènia i sense grumolls.

3- Untem un motlle amb mantega o oli i aboquem la massa, ho posem el forn amb escalfor només abaix, quan hagi pujat, al cap d'uns 20-25 min, posem el gratinador, i sense deixar de vigilar esperem a que agafi una mica de color, abans de treure-la del forn la punxem amb un escuradents, si surt net és que ja és cuita.

4- Deixem que es refredi abans de desmotllar, i abans de servir l' espolvorem amb sucre fi i unes tires de llimona pel damunt.

Espero que us agradi!

Nota: de vegades també faig servir la mateixa base per farcir motlles de magdalenes poso una mica de la massa i uns trossets de xocolata de postres, es couen amb un moment, i queden boníssimes!


16 comentaris:

Anònim ha dit...

Que pinta que tiene!! esponjoso, tierno... uhmm, se come con la mirada

Gemma ha dit...

Mmm... tens tota la raó, aquestes coques no necessiten cap presentació. A més, les fotos prlen per si soles, t'ha quedat fantàstica!
I amb la idea dels trossets de xocolata, molt millor!

El cullerot Festuc ha dit...

Bona idea això de fer servir la massa per fer magdalenes!!! Aquesta coca em recorda quan era petita...quins records!!! l'hauré de tornar a fer.
Petunets,
Eva.

Mercè ha dit...

Beth, t'ha quedat genial!! És la coca de sempre... i ben bona que és! Sobretot amb xocolata!! ;) Petons!

Glòria ha dit...

Beth,

Crec que aquesta recepta és d'aquelles que tothom ha fet un moment o altre i que bona és!.

M'agrada molt com poses les fotos, a dins de la teva llibreta. Felicitats!

Fins aviat

La Llibreta Viatgera ha dit...

Anonimo, muchas gracias, la verdad es que con la scantidades que pongo es una receta de las que siempre quedan igual, es un acierto seguro!

Gemma, tinc pendent de penjar les magadalenes que faig seguint la mateixa recepta, son un èxit assegurat!

Eva, és veritat, de petits crec recordar i tot que alguna vegada n' haviem portat a l' escola! Quan la facis, prova de posar-li els trossets de xocolata, està boníssima!

Mercè, amb xocolata és una passada...jo de vegades, fins i tot me'n suco un troç amb nocilla...

Glòria, fàcil i bona, és que és tan ràpida de fer, que sembla impossible que hagi de ser tan bona, i queda tan esponjosa...

Gràcies, pel comentari de les fotos, poc a poc l' intento anar fent més xulo el bloc, porta feina però després s' agraeix que la gent ho valori.

Un petó!
Beth

La cuina vermella ha dit...

ei, que ben tallada està la pell de la llimona. petons.

La Llibreta Viatgera ha dit...

Parella, se'm dona bé la fusta i el ganivet, és de les coses que més m' agraden de la cuina...

Un petó!
Beth

illetapitita ha dit...

És cert, aquesta coca parla per si sola.
Segurament és de les primeres coques que ens han fet a casa i que encara continuem fent!
Et "robo" la idea de posar-hi xocolata! mmm...

illetapitita ha dit...

És cert, aquesta coca parla per si sola.
Segurament és de les primeres coques que ens han fet a casa i que encara continuem fent!
Et "robo" la idea de posar-hi xocolata! mmm...

La Llibreta Viatgera ha dit...

Illeta, ambla xocolata queda boníssima, ja em diràs el què!

Un petó!
Beth

Mercè ha dit...

Beth, tens una sorpresa esperant-te al meu blog. :) Espero que t'agradi!!
Petons!

RUBEN ha dit...

Quina textura!! I amb aquest gustet a llimona que tant m'agrada...mmmmmmmmmmm
Una abraçada

La Llibreta Viatgera ha dit...

Mercè, acabo de veure-la, moltissimes gràcies!!

Ruben, el secret de la textura és vigilar-la bé mentre es cou al forn, per tal que no quedi eixuta i donar-hi un cop de gratinador, els dos minutets finals, aixi mai falla!

Un petó!
Beth

Anònim ha dit...

GRÀCIES BETH!!!

Sant Google Gloriós em va portar a la teva llibreta viatgera i he pogut aprofitar les fruits del meu llimoner amb aquesta magnífica recepta! oh... cruixent per fora i flonjo per dins!

ah, ho vaig fer amb iogurt natural desnatat i el sabor és fantàstic tb! Una pregunta: on es compren les pepites de xoco? O esmicoleu xocolata fondant i llestos?

GRÀCIES,

Bet sense H ;)

Adrià ha dit...

proba-ho amb 2 taronges en ves de llimones i amb una mica de ratafia.