dimecres, 16 de setembre de 2009

Truita de patates ben plegada

M' encanta la truita de patates, i de vegades me'n faig per sopar en versió reduïda, i com més m' agrada és així, ben plegada.

La idea va ser del meu marit. No és gaire de posar-se a la cuina, però el tema ous he de dir que el domina i força. Els millors ous ferrats per mi són els que fa ell, i un dia em va sorprendre amb aquesta curiosa truita de patates plegada...















TRUITA DE PATATES I CEBA PLEGADA

Ingredients:

2 ous

1 patata mitjana o dues de petites
1/2 ceba

oli

sal


Com es prepara:

1- Pelem i tallem les patates i la ceba en trossets petits

2- Posem oli a escalfar en una paella i fregim les patates i la ceba amb una mica de sal, a foc viu, quan són una mica daurades abaixem el foc, i les retirem quan ja són toves.

3- En un bol batem els ous i tot seguit i afegim les patates i la ceba escorregudes, i ho barregem bé.

4- En una paella (que jo tinc nomes per fer truites) posem un fil d' oli a escalfar i quan és calenta hi afegim la barreja de patates, ceba i ou, deixem que es cogui una mica i la dobleguem amb compte, com si féssim una truita a la francesa, vigilant que no se'ns trenqui. I la dobleguem una altra vegada, de manera que haurem fet dos plecs. La deixem coure una mica més (a mi m' agrada que sigui una mica sucosa, sense ser crua del tot) i ja està llesta per menjar.


Casi que us diria que plegada la trobo molt més bona que la rodona tradicional ;)


Espero que us agradi!


dimecres, 9 de setembre de 2009

Xocolatada per la Júlia

Al juliol la meva filla va fer 2 anyets i per celebrar-ho vàrem organitzar una xocolatada a Vacarisses, és un poblet entre Terrassa i Manresa on tenim la sort de poder passar els estius i alguns caps de setmana. La intenció era fer una festa oberta a tots els veïns de la plaça, i així ho vàrem fer, una trobada com les d' abans, amb una bona olla de xocolata desfeta i un parell de coques per acompanyar-ho. Com que no tenia massa temps per preparar-ho, em vaig decidir per la Coca de Vidre que havia vist al bloc de la Gemma, i que es fa amb un tres i no res. Va agradar tant que al dia següent en vaig tornar a fer per esmorzar.











COCA DE VIDRE

Ingredients:


1 lamina de massa de pizza fresca i fina (en aquest cas vaig fer servir la de Buitoni)
oli

pinyons

anís

sucre


Com es prepara:

1- Com que jo vaig utilitzar massa rectangular, la vaig tallar en dues meitats allargades, i vaig arrodonir-ne les vores.
2- Untar la massa amb oli abundant amb l' ajut d' un pinzell
3- Repartir els pinyons i el sucre s' ha de ser generós.

4- Coure-la al forn (la Gemma, dona les següents instruccions de cocció: 220º durant 10 minuts fins que es dauri), jo la vaig posar i no li vaig treure l' ull del damunt fins que va ser daurada.

5- Immediatament pintar-la amb anís.


La coca feta d' aquesta manera dona un resultat boníssim, i el millor de tot és que no comporta cap mena de feina, senzilla, ràpida i el més important...boníssima.


Espero que us agradi!