dilluns, 13 d’abril del 2009

Els dilluns llegums

Un dia a la setmana a casa mengem llegum, la que més ens agrada és la llentia, en totes les seves preparacions, ja sigui amb amanida per l' estiu, guisades per quan fa fred, en crema, o simplement passades per la paella amb una mica de ceba com acompanyament ràpid.

Les d' avui són guisades, però no porten gens de feina, i amb 20 minutets estan fetes, les podríem fer molt més elaborades i més potents de gust afegint costella, botifarra negra, cansalada i all, jo he preferit fer-les més lleugeres, però igualment gustoses amb les herbes aromàtiques que sempre donen un toc especial als guisats.









LLENTIES LLEUGERES

Ingredients:

400 gr de llenties ja cuites
1 ceba mitjana
1 xoriçet
1 botifarra
1 pastanaga
una mica de brou
llorer
romaní - farigola
pebre
2 tomàquets ratllats
opcional: 1 gra d' all picat


Com es preparen:

1- En una cassola, sofregim la ceba ja tallada (també hi podem afegir un gra d' all) i posem una mica de sal, pq sui la ceba, afegim també la pastanaga (en aquesta ocasió, vaig posar la que havia sobrat de la verdura de fer el caldo) afegim la botifarra tallada a trossets, la fulla de llorer, el romaní i la farigola, sofregim.

2- Tot seguit afegim el tomàquet ratllat, i donem un parell de voltes perquè s' evapori una mica l' aigua, i afegim una mica de pebre, i brou (si ens agraden més caldoses, afegirem més brou) al cap d'un minuts afegim les llenties, i deixem coure 5 minutets, perquè agafin gust i ja estan llestes per servir.

3- Com en tots els guisats, si es fa d' un dia per l' altre serà molt més gustós.


Espero que us agradi!




6 comentaris:

Gemma ha dit...

A casa les llenties també és la llegum que agrada més.
I guisadetes com les fas tu, són boníssimes, amb la botifarra i el xoricet que les anima... i d'un dia per l'altre, molt millor ;)

El cullerot Festuc ha dit...

M'encanten les llenties!!! I com bé dius, son bones de qualsevol manera!!!! pero amb xoriço i botifarra ja són la bomba! ;)
Petunets,
Eva.

TROTAMUNDOS ha dit...

Que razon llevas, las lentejas son una ricura absoluta las pongas como las pongas, este plato es una maravilla, el punto del romero me ha gustado.

Besotes.

Glòria ha dit...

A mi també m'agraden molt les llenties i amb la teva recepta, saboroses i ràpides de fer, que això també interessa!

La cuina vermella ha dit...

ai les llenties, que bones son... ens encanten, crec que haurem d'instaurar, com vosaltres les llenties els dilluns. molts petons.

La Llibreta Viatgera ha dit...

Gemma, si que són bones oi, i fetes així, no porten gens de feina!

Eva, ara que a l' estiu amb amanida i amb una bona vinagreta, també són boníssimes!

Trota, me gusta mucho utilizar hierbas aromaticas para cocinar, le dan un toque distinto...a cualquier plato!

Glòria, i tant jo pels dies de cada dia intento ser molt pràctica, i aquest plat és idela, pq el deixo fet d' un dia peer l' altre i fins i tot de vegades el congelo, i em sol·luciona qualsevol dinar!

Parella, a casa som una mica metòdics amb el menjar, sinó amb les presses de la setmana a un se li acaben les idees, i acaba menjant macarrons cada dia ;)

Un petó!
Beth