diumenge, 22 de març de 2009

2 en 1

Aquest plat em recorda la meva amiga Mònica, el primer cop el vàrem fer juntes, en una de les nostres trobades de "cuinetes" i ara sempre que el faig me'n recordo d' ella, és un 2 en 1, perquè tens el primer, el segon i l' acompanyament tot junt, però no barrejat.

Aquesta vegada no vaig coure-ho amb el wok, sinó amb una paella convencional, el resultat però va ser quasi el mateix, les verdures un pel més fetes, i sense la textura tan cruixent del wok, però igualment bo.

El secret: tallar les verdures en juliana.










ARRÒS, VERDURES I POLLASTRE

Ingredients:
(per 2 persones)

1/2 carbassó
1/2 porro

1 pastanaga

6 puntes d' espàrrec
5 mongetes tendres

un bon grapat d' espinacs frescos

150 gr. arròs basmati

2 filets de pollastre

oli

sal

salsa de soja
llorer
grans de pebre


Com es prepara:

1- En una cassó, posem aigua a bullir, amb sal, una fulla de llorer, i uns grans de pebre, quan arrenqui el bull, tirem l' arròs i deixem coure 10 min. Seguidament el refredem i el reservem.

2- Tallem totes les verdures en juliana, escalfem la paella, i quan és ben calenta, i afegim una mica d' oli, saltegem les verdures prèviament salades, menys els espinacs que els posarem a l' ultim moment, quan ja siguin quasi fetes, afegim el pollastre, i quan ja es quasi cuit hi afegim els espinacs i un rajolí de salsa de soja al gust, a mi no m' agrada gaire fort, però va a gust de cadascú.


3- Per servir posem les verdures i al damunt el pollastre, servim l' arròs en un bol apart.


Espero que us agradi!


7 comentaris:

Gemma ha dit...

M'encanten aquests plats únics, a casa gairebé sempre mengem així. Però no se m'havia acudit mai posar-li aquest nom... 2 en 1, un nom molt encertat :)

El cullerot Festuc ha dit...

Un plat molt complet i ràpid de fer!!! A mi m'agraden molt també els plats únics...però el Riqui és de primer i segón... :(
Petunets,
Eva.

Glòria ha dit...

Un bon suggeriment per als sopars dels dies que no hi ha massa temps per cuinar!.

Fins aviat

Mercè ha dit...

Beth, un plat ideal per fer els dies que no hi podem dedicar massa temps a la cuina!! I jo gairebé sempre faig plat únic també! :)
Petons!

La cuina vermella ha dit...

Que divertit això del dos en un, tot junt però no barrejat!!! una manera molt divertida d'explicar-ho!! m'encant aquesta recepta! un petó,

Su ha dit...

Que bueno!!!
y me encanta la idea de poner als fotos en tu libretilla!!
Un besote Beth

La Llibreta Viatgera ha dit...

Gemma, aquest plat m' encanta, és ràpid, fàcil i boníssim, i et soluciona un dinar o un sopar en un moment...

Eva, al Riqui, li pots donar primer l' arròs i després el pollastre amb verdures, jeje....

Glòria, la combinació és perfecte i molt equilibrada...

Mercè, i a més és boníssim...

La cuina vermella, en època de crisi s' ha de mirar fins i tot les rebaixes a la cuina, un 2x1, com el carrefour....

Su, es delicioso, gracias por lo de las fotos, no tienen la calidad de las vuestras que siempre son maravillosas!!

Un petó boniques!
Beth