El salmó marinat, fumat, i en tàrtar, m' encanta, però un cop cuit segons com, no li acabo de trobar el què, l' altre dia, però, em vaig decidir a provar-lo ja que em venia molt de gust, menjar-me unes bones patates cuites al forn amb un bon suquet, i ves per on que tenia dos lloms de salmó, i vaig pensar que era la ocasió perfecte per donar-li una altra oportunitat. El meu marit feia molt dies, que estava desitjant menjar com deu mana, ja que els menús dels hospitals, no són precisament alta cuina francesa, i després d' una setmana d' estar ingressat, el pobre havia passat més gana que un broker en plena crisis econòmica!
En fi, el cas, és que ha quedat prou bo, com per publicar-ho ;)
SALMÓ AL FORN AMB PATATES, TARONJA i CAVA
Ingredients:
2 lloms de salmó
2 patates formoses
1 ceba
1 bon raig d' oli
1 copa de cava
sal, pebre blanc
anet
1 taronja
Com es prepara:
1-Preescalfem el forn, a dalt i abaix.
2- Posem el salmó a marinar una estona prèviament salpebrat, afegim l' anet, un raig d' oli, cava i el suc de mitja taronja
3- Tallem les patates i la ceba en rodanxes fines, i les fregim en una paella a foc viu, quan siguin una mica rosses les apartem.
4- En una safata apta pel forn posem les patates, la ceba, i el salmó al damunt amb el suc del marinat, un altre rajolí d' oli i la resta del cava, i unes rodanxes de taronja al damunt, ho tapem amb paper d' alumini, i ho coem uns 15-18 minuts al forn.
La combinació de salmó, fonoll i taronja pel meu gust queda deliciosa.
Una amanida lleugera de primer serà suficient. He de dir, que per ser que era cuit al forn, no va quedar gens eixut. I les patates mmmhhh, sense comentaris, per sucar-hi pa!
Espero que us agradi!
17 comentaris:
Hola guapa! espero que lo del teu marit no sigui res greu...
A mi em passa com a tu...el salmó cuit no m'acaba d'entusiasmar...el preferíxo en les altres versions...xo t'ha quedat un plat de categoria!!
petunets,
Eva.
Segur que amb aquests plats el teu marit es recuperarà molt ràpid :)
A nosaltres també ens agrada molt el salmó i també sempre el faig al forn, ja que no suporto la pudor que fa fet a la planxa... En canvi al forn, queda boníssim i no fa pudor, je je je...
mmm quina bona pinta!
A mi al contrari que a tu, m'agrada el salmó (i molt) cuit però ni fumat, ni marinat, ni cru.
M'apunto la recepta per tastar-la.
Petons!
Una recepta ben bona i sana! Ara a recuperar-se i a agafar forces!
Salut!
A mi tampoc m'acaba de fer el pes el salmó cuit... no sé perquè...
Mica en mica entre uns i altre me'l fareu provar!
Una abraçada!
Beth, espero que el teu marit es recuperi ben aviat!!
Aquest salmó té mooooolt bona pinta!!
A mi tant m'agrada cru, cuit, al forn, a la planxa... i aquest teu, l'hauré de provar! ;)
Petons!
Ostres!
M'encanta el salmó! Ara en tinc al congelador, aquest cap de setmana la provo la recepta!
Quina bona pinta, mmm
una abraçada!
Buenisimo este plato, me encanta la combinación, se ve espléndido el plato.
Besotes guapa.
estic d'acord que el salmó millor cru o a la planxa poc fet, però aquesta proposta teva és molt temptadora.
espero que això del teu marit no sigui res greu i que estigui aviat ben recuperat, que amb aquests plats segur que millora ràpid.
Amb aquesta recepta el salmó ha de quedar lleuger i gens greixós. I l'acompanyament de patatones i ceba, boníssim!.
Bonica, a nosaltres el salmó no ens diu massa res, però he de reconèixer que de les patatones amb la taronja i el cava no n'hagués deixat ni una.
A millorar-se bonica.
Gràcies a tots pels vostres ànims, el meu marit a mitjans d' abril, va estar ingressat per una infecció greu al cor, està a casa recuperant-se, tot ha quedat en un bon ensurt, així que mica en mica em torno a posar les piles per omplir pàgines a la Llibreta!
Perdoneu-me perquè últimament no he deixat tants comentaris com m' agradaria a les vostres receptes...
Eva, la veritat és que fet al forn, guanya bastant, però en versió freda el trobo molt millor...
Gemma, si que tens raó, a més el forn és tan pràctic i net!
Miss Nono, el salmó cuit crec que és d' aquells que o agrada molt, o no agrada gens, al forn la veritat és que era molt bon, potser és que cuinat d' altres maneres encara no he trobat la recepta ideal...s' accepten sugerències ;)
Ruben, no sé si el pa que hi vem sucar era tan sa com dius ;)...però era boníssim!
Illeta, jo li he donat una altra oportunitat i mira no ha estat gens malament, es qüestió d' anar provant
Mercè, el millor sens dubte les patates ;)
Martí, sobretot posa-hi el toc de la taronja, alguna altra vegada l' he fet amb llimona, i trobo que no queda igual... ja em diràs
Trota, te lo recomiendo, fácil y limpio!
Manel, el vaig coure poca estona, perquè sino queda eixut de seguida...el meu marit feia dies que tenia ganes de menjar com deu mana!
Glòria, el salmó va ser l' excusa per fer unes bones patatetes ;)
Parella, també ho podrieu fer amb un bon lluç i quedaria perfecte..., en comptes de l' anet, jo hi posaria unes fulles de llorer...
Un petó!
Beth
Qué combinación tan curiosa, fijo que está buenísima. Salmón que bien acompañado te veo...
Besos.
Ostres quina pinta i quina recepta més saludable ens presentes. De fet tinc una ampolla de cava a la nevera...
És un luxe aquest plat, salmo i cava!! mare meva!!!
Records
Hola.
Es la primera vez que acudimos por acá, pero hemos encontrado un blog tremendamente atractivo y con estupendas recetas.
Algunas cosillas no las entendemos, pero haremos un esfuerzo de imaginación.
: )
Desde luego, para apreciar ese rico plato de salmón, no nos va a hacer falta demasiado: habla por sí solito...
Lo que sí hemos entendido es lo que dices de tu marido; esperamos que se ponga bien pronto.
Un abrazo, buen provecho y gracias por tus visitas y comentarios.
Avui l'he fet jo... Esplèndid!!! ens ha agradat moltíssim i el recomano!
Publica un comentari a l'entrada