diumenge, 29 de març del 2009

Magdalenes Pim-Pam

En un post anterior ja vaig comentar que la coca de llimona és d' aquelles receptes fàcils on les hi hagi, i que admet moltes variacions, una d' elles són magdalenes de xocolata. Si voleu una recepta més elaborada d' aquesta petita delícia de procedència francesa podeu trobar-la al fantàstic bloc de la Gemma de La cuina de casa, hi ha un enllaç amb trucs i consells d' allò més interessant. Les "originals" es fan a parts iguals d' ous, sucre, oli d' oliva i farina de blat, a part la mica de llevat.

Us adjunto també un link molt interessant sobre l' etimologia de la paraula magdalena.









MAGDALENES PIM-PAM



Ingredients:

1 iogurt natural sense sucre
3 ous
amb el mateix envàs del iogurt
1 mesura d' oli d' acidesa 0.4º
2 mesures de sucre
3 mesures de farina
1 sobre de llevat Royal
xocolata trossejada

panses i nous (si les volem farcir de fruits secs)


Com es preparen:

1- Posem el forn a escalfar a uns 180-200ºC a dalt i abaix.

2- En un bol, posem tots els ingredients, el ous, el iogurt, la mesura d' oli, les dues mesures de sucre i les tres de farina i el sobre de llevat. Amb l' ajuda d' unes barilles ho treballem fins obtenir una massa ben fina, homogènia i sense grumolls.

3- Aboquem la massa fins una mica més de la meitat de les cassoletes i hi afegim els trossets de xocolata ho posem el forn amb escalfor només abaix, quan hagin pujat al cap d'uns minuts, posem el gratinador, i sense deixar de vigilar esperem a que agafin una mica de color.

Nota: Un cop cuites les podem banyar amb una mica de xocolata de cobertura i ja estaran llestes per servir i menjar.

Espero que us agradi!

9 comentaris:

Gemma ha dit...

No hi ha res com unes bones magdalenes casolanes per esmorzar, oi? I si les fas amb les nebodes, ecara resulten més bones, je je je...
Amb els trossets de xocolata, deuen resultar de vici total!

Mercè ha dit...

Beth, unes magdalenes perfectes per un bon esmorzar de diumenge!! :) I amb la xocolata... que bones!!
Petons!

La cuina vermella ha dit...

Bé, doncs una altra recepta estupenda de magdalenes! gràcies per compartir-la!

Glòria ha dit...

Una recepta d'aquelles bones de sempre amb un títol original!

Fins aviat

El cullerot Festuc ha dit...

Aquestes magdalenes segur que son les preferides de la Júlia!!! Ara mateix m'en menjaria un parell...o 3!!! jejeje!!!
Petunets,
Eva.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Deu-vos-guard¡ Goita Beth passejant per els blogs t'he trobat, tot buscant alguna recepta dolça per esmorzar i poder compartir... pim pam t'he trobat i acabo per posar-li el pum final.
De veritat tant sols és ferla de la manera que ho expliques?, doncs m'ha l'apunto. Josepb -menja de bacallà-

illetapitita ha dit...

Unes magdalenes boníssimes amb la xocolata!
Jo també me'n menjaria ara!
MMM..mmn...

la vella carmanyola ha dit...

Va bé sempre tenir-ne amb una bona caixa de ferro!! que arriba alguna visita treus la caixa, que tens un ratolí perla panxa, treus la caixa, etc... jejejeje

Fantastiques magdalenes!! Jo faig servir una recepta de la Montserrat Seguí però la teva es ben completa, ara me l'imprimeixo, val??

Records

La Llibreta Viatgera ha dit...

Perdoneu per no haver respost abans, he estat 10 dies sense connexió a Internet...

Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!

Un petó!
Beth