diumenge, 10 d’octubre de 2010

Pa de motlle

Tenia moltes ganes de fer pa a casa i volia començar per alguna cosa senzilla, gens complicada i m' he decidit per aquest Pa de motlle de la Mercè de Cuina per Llaminers. El resultat fàcil, ràpid i boníssim.
El meu primer pa, ha estat tot un èxit!

PA DE MOTLLE

Ingredients:

(Per un motlle de 30 cm de llarg)

500 gr. de farina de força
300 gr. d' aigua mineral
50 gr. de llet sencera
10 gr. de mantega
10 gr. de sal
25 gr. de llevat fresc


Com es prepara:

Al damunt del marbre s' hi posa la farina en forma de volcà i la resta d' ingredients, el llevat previament dissolt amb una mica de l' aigua mineral. S' amassa tot bé fins a aconseguir una massa homogènia que no s' enganxi a les mans, se li dona forma allargada i es posa dins el motlle previament untat amb una mica de mantega i farina, es deixa llevar fins que dobli el volum.

Seguidament amb el forn preescalfat s' enforna durant 40 min. a 210ºC fins que sigui ros.

Es deixa refredar al damunt d' una reixeta i es desemmotlla.

Espero que us agradi!