dijous, 8 d’octubre del 2009

La Cuina de la Llibreta Viatgera està de trasllat

Aquestes últimes setmanes han estat mogudes a casa nostra, i és que estem de trasllat!

He publicat receptes que tenia guardades d' aquest estiu, perquè entre tantes caixes, tràmits i demés, m' ha estat quasi impossible, fer alguna cosa a la cuina digna de ser publicada al bloc.


Prometo ben aviat una foto de la meva nova cuina, que ja tinc ganes d' estrenar!









dilluns, 5 d’octubre del 2009

Ceps de tardor amb pasta fresca

Tot i les ganes que en tinc sembla que la tardor no acaba d' arribar. És una estació que convida a recollir-se, a descansar, però que de manera misteriosa, al menys a mi, em carrega d' energia, de ganes d' emprendre nous projectes, és com un inici d' any avançat.

La meva sogra aquest estiu em va fer un regal amb una flaire de tardor irresistible, uns ceps dessecats però alhora majestuosos que per si sols eren protagonistes de qualsevol "acompanyament".

En aquesta ocasió vaig fer aquesta recepta de pasta tal i com em va explicar la meva sogra per un dinar informal amb els amics de la colla. Va ser tot un èxit!








PASTA FRESCA AMB SALSA DE CEPS

Ingredients:

500 gr de tallarines fresques
1 ampolleta de crema de llet
1 ceba
un bon grapat de ceps dessecats
mantega
oli
sal
pebre
parmesà

Com es prepara:


1- En un pot poseu aigua a escalfar abans que arrenqui el bull posem els ceps tallats a trossets, i quan arrenqui el bull apaguem el foc, ho deixem infusionar.

2- En una paella posem una mica de mantega i un raig d' oli i enrossim la ceba tallada ben fina

3-Colem amb molta cura els ceps per evitar que tinguin terra, jo ho faig amb un drap de cuina de cotó ben net), reservem aquest brou de bolets.

3- Afegim els bolets a la ceba i ho saltegem bé, salpebrem. Seguidament afegim la crema de llet, deixem que espessi una mica, i afegim una mica del suc dels bolets que teníem reservat.

4- Just abans de servir, posem abundant aigua a bullir i la resta del suc dels bolets amb un raig d' oli i sal. Quan arrenqui el bull afegim la pasta i la coem seguint les instruccions del fabricant (la pasta fresca segons el tipus que sigui amb 2-4 minuts ja està cuita).

5- En un bol, posarem la pasta i la salsa de ceps. Podem afegir parmesà al gust. S' ha de menjar de seguida. És un plat pràctic de fer quan tenim convidats, ja que podem tenir la salsa feta amb antelació i bullir la pasta just al moment de seure a taula, tot fent els aperitius.

Espero que us agradi!

divendres, 2 d’octubre del 2009

Timbal d' escalivada i formatge de cabra

Aquest estiu he tingut ocasió de disfrutar d' uns pebrots i albergínies de cine, la Sra. Maria, que és on també comprem els tomàquets de color de rosa, i els ous, he de dir que té uns productes de qualitat excepcional.

Com que volia aprofitar l' època d' aquestes verdures i hortalisses hem estat quasi tot l' estiu menjant escalivada i amanida de tomàquet, però era tan bo, tot plegat, que valia la pena repetir, i repetir.

L' últim dia abans de reincorporar-nos a la feina, vàrem fer un sopar de comiat de les vacances i de benvinguda a la rutina i a la feina. Va ser una mica de pica-pica d' aquí i d' allà, però de primer em va fer gràcia fer uns timbals d' escalivada i formatge de cabra en porcions individuals, per sortir una mica de la típica escalivada sense més.

És un entrant senzill però molt gustós, ja que el formatge de cabra potencia el sabor de les verdures. Una combinació de gustos deliciosa!




Ingredients:


2 pebrots
1 albergínia grossa
llesques de pa (jo vaig fer servir pa de motlle)
formatge de cabra (vaig fer-ne servir un que ja ve tallat en porcions individuals, no recordo ben bé la marca però crec que era President)
tomàquets de penjar (per mi els únics que suquen bé el pa)
oli
sal Maldon
caramel de vinagre de mòdena per decorar

Com es prepara:

1- Escalivem els pebrots i l' alberginia al forn, prèviament untades amb una mica d' oli. Quan són cuites les emboliquem de seguida amb paper de diari. Quan l' escalivada sigui freda la pelem, i la tallem a tires primes, la reservem.
2- En una safata i amb l' ajuda d' un aro (jo en vaig fer servir un de 7cm de diàmetre) fem les porcions individuals amb les llesques de pa. I les torrem una mica al forn d' una banda i de l' altra.
3- Un cop torrades les suquem amb oli i tomàquet. Afegim les tires d' escalivada i posem una mica de sal Maldon, no gaire.
4- Tot seguit posem una rodanxa de formatge de cabra i ho gratinem al forn, vigilant que no se'ns torri, n' hi ha prou amb què es desfaci una mica el formatge, ho decorem amb una mica de caramel de vinagre, i ja està llest per servir.

Espero que us agradi!